Wat is het verschil tussen de vele parfumsoorten?

Vaak krijgen wij de vraag of onze parfum een eau de toilette, eau de parfum of eau de cologne is. Om het antwoord maar direct te geven: Viv! verkoopt eau de parfum. Echter, wat maakt het nu eigenlijk een eau de parfum? Wat is het verschil tussen al deze parfumsoorten? In deze blog verduidelijk ik het graag voor je.

Een parfum bevat parfumolie, die gecombineerd wordt met alcohol en soms water. Hoe hoger het percentage parfumolie, hoe langer de geur blijft hangen. Deze parfumolie bevat de geurstoffen die op de huid blijven zitten, terwijl de alcohol en het water vrij snel verdampen. Dit is dan ook het grootste verschil tussen de verschillende parfumsoorten.

Parfum
Het hoogste percentage parfumolie vind je in parfum. Het bevat zo’n 20 tot 40% parfumolie en is daarmee ook meteen de duurste. Hierdoor heb je echter ook veel minder nodig dan bij bijvoorbeeld een eau de toilette om het de hele dag te ruiken.

Eau de parfum
De volgende in het rijtje is de eau de parfum. Deze bevat 10 tot 20% parfumolie en komt in Nederland vaker voor dan de parfum. Net als de parfum, blijft een eau de parfum lang hangen en heb je er niet veel van nodig. De eau de parfum van Viv! bevat tussen de 14 en 20% parfumolie en valt dus onder deze categorie.

Eau de toilette
Wellicht is de eau de toilette de meest bekende. Deze wordt in Nederland het meest verkocht, mede doordat deze goedkoper is dan de eau de parfum en parfum. Hij blijft echter veel minder lang hangen dan de andere 2, doordat hij slechts 5 tot 10% parfumolie bevat.

Overige parfumsoorten
Naast bovengenoemde, heb je ook nog parfumsoorten die minder parfumolie bevatten. Bekende zijn de eau de cologne en de door mannen gebruikte aftershave. Ook een bodymist bevat over het algemeen minder parfumolie dan een eau de toilette, namelijk zo’n 3% parfumolie. Hierdoor blijft een bodymist vaak niet langer hangen dan 2 uur. Echter, de hair & bodymist van Viv! Body Luxuries bevat maar liefst 5% parfumolie, waardoor deze gelijk is aan een eau de toilette. In combinatie met de essentiële oliën geniet je nog langer van de heerlijke geur.

Het grootste verschil tussen de vele parfumsoorten zit hem dus vooral in de samenstelling van de parfumolie en de hoeveelheid hiervan. De producten van Viv! Body Luxuries zijn allemaal zorgvuldig samengesteld voor het beste resultaat. Zo bevat onze eau de parfum weinig alcohol en juist meer essentiële oliën, waardoor deze de hele dag blijft ruiken en bevat onze hair & bodymist meer parfumolie dan een gemiddelde bodymist.

5 tips voor droge benen

Het wordt weer koud buiten en het seizoen van de droge huid is begonnen. Daarom is het extra belangrijk om de huid goed te verzorgen. Viv! geeft je 5 tips die je zullen helpen tegen droge benen. 1. Scrubben De huid maakt nieuwe huidcellen aan e...

Time to celebrate! – nieuwsbrief februari 2018

...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *