Wat doen geuren met je?

Geuren hebben invloed op onze gemoedstoestand. We worden er energiek, blij of ontspannen van. Daarom voegen wij zelf ook geuren toe in ons leven. Denk aan een verfrissende autoparfum, een rustgevende linnenspray voor het bed of een heerlijke geurkaars.

Elke dag ruiken wij geuren. Soms ben je er bewust van en soms niet. In onze neus zitten wel 30 miljoen reukcellen. Daarmee kunnen wij 10.000 geuren onderscheiden en wel 2.000 geuren onthouden.

Geuren slaan we op in ons geheugen en er wordt een gevoel aan gekoppeld.
Als onze reukcellen een geur herkennen wordt er en seintje gegeven naar het limbisch systeem. Het limbisch systeem is verantwoordelijke voor geur, maar ook emotie en lange termijn geheugen. Daarom hebben we allemaal een emotie bij een bepaalde geur.

Welke geur doet wat met jou?
– Bloemen geven een romantisch en rustig gevoel;
– Vanille geeft een warm en veilig gevoel;
– Citrus geeft een fris en opgewekt gevoel;
– Hout geeft een gezellig en knus gevoel;
– Fruit geeft een energiek en optimistisch gevoel;
– Jasmijn geeft een relaxt en kalmerend gevoel.

De geuren van Viv!
In de geuren van Viv! komt altijd een bloemengeur terug. Zo bevat Asian Rose onder andere de Bulgaarse roos, Turkse roos en jasmijn. Viv! Guilty Treasure bestaat uit de bloemen ylang-ylang, rozen en violen en Presumed Innocence heeft een vleugje Damascus roos, Alpenviolen en jasmijn.

Bloemige geuren geven een romantisch en rustig gevoel. Het gevoel van natuurlijke schoonheid komt naar boven. Je voelt je als vrouw stralend, elegant en sensueel. Net als bij de geuren van Viv! Body Luxuries.

Wat maakt Viv! bijzonder?

De meeste parfums zijn gemaakt op alcohol-basis. Alcohol verdampt snel door de lichaamswarmte van de huid. Als de parfum op alcohol-basis opgespoten wordt, lijkt het in eerste instantie een sterk aanwezige geur, maar deze geur vervliegt al snel. O...

5 tips voor droge benen

Het wordt weer koud buiten en het seizoen van de droge huid is begonnen. Daarom is het extra belangrijk om de huid goed te verzorgen. Viv! geeft je 5 tips die je zullen helpen tegen droge benen. 1. Scrubben De huid maakt nieuwe huidcellen aan e...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *