Time for tea

De zomer komt tot zijn einde en we gaan weer richting de herfst. Dat betekent mooi gekleurde bomen en cozy dagen. Wij zijn dol op deze prachtige tijd! De warme truien kunnen weer uit de kast, we drinken ontelbaar kopjes thee of chocomelk en de openhaard kan heerlijk weer aan. Hoewel we houden van de zomer, heeft de herfst toch ook zijn charmes.

Eén ding waar we blij van worden, is thee en dat is nog lekkerder tijdens de koude dagen. Wist je dat er allemaal bijzondere legendes bestaan over thee?

Ze denken dat thee ongeveer 5.000 jaar geleden is ontstaan in het oude China. Het is ontdekt door een keizer die uit hygiënische overweging voortaan al zijn drinkwater ging koken. In het water vielen een keer blaadjes. Dat water verkleurde en toen probeerde hij het te drinken. Daar was de thee!

In 1610 heeft de Verenigde Oost-Indische Compagnie de eerste lading thee naar Europa gebracht. Het werd toen vooral gedronken als medicijn. Geleerde dokters zeiden dat thee het bloed zuivert, je slimmer maakt en angsten verdrijft. Tot de negentien eeuw gebruikten ze thee als medicijn.

Thee in Nederland
Nederlanders zijn echte koffiedrinkers, maar we stappen langzaam over op de thee. Ondertussen drinkt maar liefst 90% van de Nederlanders wel eens thee. Vooral thee die zorgen voor een remedie zijn erg populair. Al zijn er natuurlijk veel verschillende soorten thee te krijgen, dat het lastig is te kiezen: honderden varianten van zwarte, witte en groene thee en dan heb je ook nog kruidenthee. Speciale thee winkels kun je tegenwoordig dan ook op meerdere plekken vinden.

Niet te vergeten dat de bekende high tea steeds populairder wordt met al het lekkere eten. Dat zal wellicht ook helpen in het verhogen van het percentage theedrinkers.

Zoals gezegd drinken wij in ieder geval ontelbaar kopjes thee in de herfst. Wij drinken dan vooral veel groene thee. Jasmijn thee heeft wel echt onze voorkeur. Welke thee drinken jullie graag? Wij zijn benieuwd!

Scent with love,

Viv!

Time to celebrate! – nieuwsbrief februari 2018

...

Krijg van ons een tweede artikel cadeau!

...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *