5 tips voor droge benen

Het wordt weer koud buiten en het seizoen van de droge huid is begonnen. Daarom is het extra belangrijk om de huid goed te verzorgen. Viv! geeft je 5 tips die je zullen helpen tegen droge benen.

1. Scrubben
De huid maakt nieuwe huidcellen aan en de oude huidcellen gaan langzaam naar het huidoppervlakte toe. Een groot deel van de oude huidcellen verlies je vanzelf, dat is een natuurlijk proces. De achtergebleven huidcellen blijven op de huid kleven en daardoor wordt je huid dof. Daarom moeten deze dode huidcellen verwijderd worden. Door te scrubben worden de dode huidcellen verwijderd en heb je weer een ‘nieuwe’ huid die de producten nu goed kan opnemen. Je huid kan zich hydrateren. Het is belangrijk dat de scrub olie bevat omdat je benen anders kunnen uitdrogen. Ook zorgt het scrubben ervoor dat je geen ingegroeide haartjes krijgt. Nu de dode huidcellen verwijderd zijn, heb je weer mooie, zachte benen.

2. Scheren
Tijd om de benen fluweel zacht te maken. Belangrijke tip: scheer nooit je benen op een droge huid. Daar is de huid te gevoelig voor en het beschadigd de huid juist. Gebruik dus een verzorgende scheerschuim op vochtige benen. Nadat je je benen hebt geschoren, is het belangrijk om de benen deppend af te drogen. Dat is de mildste manier en je huid kan daardoor niet irriteren of schraal worden.

3. Insmeren
Nu is je huid klaar voor een boost. Na het scrubben en scheren is het heel belangrijk dat je de benen goed insmeert. De huid is weer vernieuwd en heeft behoefte aan verzorging. Voor het insmeren van je benen kan je verschillende producten gebruiken. Onze favoriet is de hair & body mist van Viv!. Deze bevat olie en aloë vera. Dit voedt de huid, maakt het heerlijk zacht en het prikt niet. Als je graag een crème wil gebruiken, gebruik dan een bodycrème of butter. Een bodylotion is te dun.
Leuke tip: smeer je benen in met olie als ze nog vochtig zijn. Dit zorgt ervoor dat je huid het vocht het beste vasthoudt.

4. Neutrale zeep
Probeer een neutrale zeep. Neutrale zeep zorgt voor een milde reiniging en heeft dezelfde zuurgraad als de huid. Dit zorgt ervoor dat het beschermende vetlaagje van de huid intact blijft. Je zou wel badolie of doucheolie kunnen gebruiken. Dit laat een dun laagje olie achter op de huid en zorgt ervoor dat het vochtbalans in de huid kan herstellen.

5. Water
Het is heel begrijpelijk dat je met het koude weer lekker warm gaat douchen. Dat moet je ook zeker blijven doen, maar let er wel op dat je dan niet te lang onder de warme douche staat. Dit droogt namelijk je huid uit en zeker als je al een droge huid hebt.

Hopelijk kan je wat met deze tips. Als laatste tip geeft Viv! jou nog mee om onze hair & body mist te proberen. Deze hair & body mist bevat aloë vera en dat heeft een hydraterende, kalmerende en verzachtende werking.
Bestel hem op www.vivbodyluxuries.com voor €22,95.

Scent with love,

Viv!

Wat doen geuren met je?

Geuren hebben invloed op onze gemoedstoestand. We worden er energiek, blij of ontspannen van. Daarom voegen wij zelf ook geuren toe in ons leven. Denk aan een verfrissende autoparfum, een rustgevende linnenspray voor het bed of een heerlijke geurkaar...

Wat is het verschil tussen de vele parfumsoorten?

Vaak krijgen wij de vraag of onze parfum een eau de toilette, eau de parfum of eau de cologne is. Om het antwoord maar direct te geven: Viv! verkoopt eau de parfum. Echter, wat maakt het nu eigenlijk een eau de parfum? Wat is het verschil tussen al d...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *